Normal de Bucureşti

Echipa: proiect dezvoltat în cadrul proiectului TUB, coordonat de Alex Axinte şi Cristi Borcan (studioBASAR) împreună cu Adrian Soare, Eliza Yokina şi Magda Vieriu (SYAA).
Perioada: 2008
01_sar_city_introCe este frumos la București acum, mai degrabă decât ce a fost frumos înainte sau ce va fi frumos cândva? O întreagă lume de locuri banale, bântuite și uitate, unde situaţii normale, periferice șI ascunse sunt ocolite de graba dezvoltării orașului, o lume care așteaptă în liniște să fie hoinărită.
Continuând metoda aplicată la Graz the Usual City, capitolul Normal alege, în urma unui proces de cartografiere afectivă a orașului București, zece locuri ascunse și ignorate, și le așează pe un traseu de vizitare. Seducătoare și misterioase, amuzante sau doar întâmplătoare, cele zece popasuri transformă localnicii în turiști ai propriului lor oraș, iar pe vizitatorii din afară îi obișnuiește cu orașul ne-oficial: plecaţi să hoinărească Utopia, Nostalgia, Visele sau Fricile printr-un București posibil.
Camping

Adresa: strada Ion Creangă, dinspre fabrica de bere Rahova, strada Sabinelor, înspre Piaţa Arsenalului.|
campingLa baza unui zid masiv de blocuri stă pe trotuar o rulotă argintie parcată lângă un garaj și un gard. Rulota are o tejghea deschisă sub o prelată galbenă, ce se sprijină în patru stâlpi metalici înalţi de vreo trei metri. Un dulap frigorific roșu stă la intrarea sub prelată, cu spatele la stradă. La umbra prelatei, pe marginea de piatră a gardului, se iau gustări, se discută aprins la o coadă, se iau decizii legate de strategia din repriza a doua, se întreabă dacă s-a sunat, dacă ai un foc, și în general se așteaptă un deznodământ.
POSTCARDURI_NORMAL_VERSO.cdrGrădina Suspendată
Adresa: curtea interioară Pasaj strada Eforie: de pe strada Brezoianu, în sus pe strada Eforie, pe urmă prin gang.
gradinaUrci câteva rânduri de trepte, treci de pasajul întunecos şi ai ieşit într-o curte plină de lumină şi maşini în aşteptare. De jur împrejur ai ferestre, uşi, porţi, balcoane, scări, ganguri, rampe, garduri înalte şi calcane oarbe. Undeva într-un colţ, între un zid şi un imobil, poţi să te sui pe o scenă verde, aşezată pe un soclu de beton, unde găseşti o casă, un copac şi o bară de bătut covoare, plus alte câteva guri de aerisire folosite ca locuri de stat. Casa are două uşi şi trei ferestre mici, toate puse sub un grilaj metalic. Se pare că grădina a crescut pe un fost zid al unei fortificaţii dezafectate demult. Sau, dedesubt e numai un garaj, iar în casa de sus şoferii stau şi aşteaptă.
POSTCARDURI_NORMAL_VERSO.cdr
Proiectul a cuprins 10 postcarduri cu locuri banale si ascunse din Bucuresti.
corbeni_night
gang_victoriei
hanul