Piramida lui Garguromin

Echipa: Alex Axinte, Cristi Borcan, Bogdan Brăescu, Tudor Elian, Diana Iordache, Radu Leşevschi, Simina Purcaru, Florina Pop, Ioana Păvălucă, Diana Stănciulescu, Jarek Sedlák, Vladimir Us.
Loc: strada Arthur Verona, Bucureşti
Perioada: iunie 2011

In ultimii ani am fost prezenti in cadrul festivalul de cultura urbana Street Delivery cu intalatii contextuale, perisabile, temporare-dar-permanente, ce tintesc sa activeze spatiul public si dincolo de cele trei zile de festival. Totemul din 2010 a marcat coltul strazii Verona timp de sase luni, iar Banca de Litere sedimenteaza constant spatiu public emergent in fata librariei Carturesti de trei ani.
Z:Achizitiisar021.VERONA�4_PIRAMIDALucrudwgSD2011_piramidaInterventia din 2011 s-a raportat mai mult la contextul festivalului urban: un timp public in care orasul se supune unor reguli temporare, suspendind restrictii traditionale si inlocuindu-le cu permisivitati adesea excesive.
untitled-2Am ales strada ca un personaj ce participa la carnaval si se transforma, iese din timpul cotidian si investigheaza alternativele la logica functionarii liniare si a deservirii fronturilor.
festivalOrasele au momente de iesire din ritmul cotidian similare starii de carnaval. Sint acele stari de timp exceptional in care utilizarea traditionala a strazilor este suspendata iar spatiul dintre cladiri se transforma radical dar temporar: atunci cind actiunile naturale, ninsori abundente sau ploi torentiale, cutremure, ori convulsiile sociale, ajung sa se manifeste prin baricade, blocaje sau ocupare.
067Din memoria acestor momente, Piramida lui G. isi revendica referintele: la intersectia dintre ruina unei piramide, si un morman de moloz sau de zapada inghetata, sau intre sirul unei baricade si rasturnarea unui camion plin cu europaleti, Piramida lui G. nu vrea se rezolve o problema, ci sa provoace o viziune temporara: o instalatie-relief ca un obstacol ce blocheaza strada, o excrescenta functionala pe cursul firesc al strazii. Piramida lui Garguromin imprumuta al doilea nume mic al pictorului Arthur (Garguromin) Verona ce da numele strazii unde are loc festivalul, insa ce  a mai avut loc pe placuta oficiala a municipalitatii.
baricada
zapada2
cutremur
paletiTimp de trei zile Piramida lui G. a fost o structura suport pentru activitati diverse, de la singurul loc de stat din zona, pina la scena de concert de muzica sau de teatru, ori loc de joaca pentru copii, punct inalt de observatie, colt de fotografiat, sau chiar taraba pentru cei neoficial inregistrati ca participanti la festival.
picture-354
067_1
067_2
067_3picture-092
picture-389
picture-413
picture-509
picture-527
picture-581

http://streetdelivery.ro/bucuresti/