Cutia cu Scule

Anuala OAR Bucureşti / 2014 - Secţiunea Design de Obiect - Nominalizare.

Peste Drum 2013

Echipa: Alex Axinte, Cristi Borcan, Pavel Uličný, George Marinescu (studioBASAR), Dan Cioclu, Tudor Elian, Maria Daria Oancea, Matei Eugen Stoean, Ioana Tilicea.
Locaţie: Strada Arthur Verona, Bucureşti
Perioada: 14-16 Iunie 2013

https://www.facebook.com/CutiaCuScule

cutia-cu-scule

Cutia cu Scule a fost realizată în cadrul Street Delivery #8 şi a susţinut evenimentul ‚Peste Drum’; organizatori Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

cutia-cu-scule-peste-drum

Prin evenimentul ‚Peste Drum’, Cutia cu Scule a extins pentru prima dată festivalul Street Delivery peste bulevardul Magheru, acţionând pentru continuitatea demersului iniţial de creare a unui traseu cultural ce reconectează strada Arthur Verona tăiată de bulevard.

1

Realizată în cadrul unui atelier de lucru ce a avut loc cu o săptămînă înainte de festival, Cutia a fost gândită ca o unitate de intervenţie rapidă, ce se poate transporta, instala şi adapta uşor pentru a susţine diverse tipuri de acţiuni de activare a spaţiului public: ateliere, spectacole, proiecţii, prezentări sau expoziţii.

2

3

45

Prin construcţia unei serii de module din lemn ce favorizează multitudinea de funcţiuni prin diferite posibilităţi de asamblare şi depozitare, Cutia a funcţionat ca o structură suport pentru diferite activităţi din cadrul festivalului.

6
La doi ani de la terminarea festivalului, Cutia a luat parte la alte câteva evenimente desfăşurate în spaţiul public. Scopul Cutiei este să devină un instrument, o unealtă pusă la dispoziţia organizaţiilor care lucrează în spaţiul public dar nu au infrastructura necesară. Până acum, Cutia a fost folosită de câteva grupuri, gestionarea ei contribuind la creşterea nivelului colaborării şi la formularea de noi proiecte şi acţiuni ce implică pe viitor şi Cutia cu Scule.

Rahova Delivery
Locaţie: Strada Sabinelor, Bucureşti
Perioada: 18-20 Octombrie 2013

Cutia cu Scule a susţinut ‚Şcoala în Stradă’ în cadrul evenimentului Rahova Delivery; organizatori Asociaţia laBOMBAstudios şi Streed Delivery.

8

Ziua Educaţiei Nonformale
Locaţie: Şcoala nr. 31 din Cartierul Tei, Bucureşti
Perioada: 12-20 Octombrie 2013

Cutia cu Scule a susţinut atelierul de intevenţie în curtea şcolii 31, în cadrul evenimentului ‚Ziua Educaţiei Nonformale’; organizator Asociaţia Komunitas.

x2

Peste Drum 2014
Locaţie: Strada Arthur Verona, Bucureşti
Perioada: 13-15 Iunie 2014

Cutia cu Scule a a susţinut evenimentul ‚Peste Drum’ în cadrul Street Delivery #9; organizatori Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

dsc_0488

cutia-cu-scule-in-cadrul-peste-drum-2014-tudor-elian6

AcUM 2014
Locaţie: Parcul Circului, blvd. Doamna Ghica, blvd. Gh. Şincai, blvd. Nerva Traian, Bucureşti
Perioada: iunie-septembrie 2014

Cutia cu Scule a susţinut Acumulatorul Urban Mobil (AcUM) în cadrul proiectului Spaţii Urbane în Acţiune coordonat de Asociaţia Komunitas.

dsc_0420

4-2

img_1370