Seducţia Intervalului - concurs

Concurs naţional organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor pentru desemnarea proiectului ce a reprezentat România la 53-a ediţia a Bienalei de Artă de la Veneţia 2009.

Echipa: Ştefan Constantinescu, Andrea Faciu, Ciprian Mureşan - artişti, Alina Şerban - curator, studioBASAR - design expoziţional, Livia Andreea Ivanovici - colaborator.
Amplasament: Pavilionul României, Veneţia
Perioada: 2008

Locul 1.

La invitatia curatoarei Alina Serban si a artistilor Stefan Constantinescu, Andrea Faciu, Ciprian Muresan, studioBASAR a propus designul expozitiei care continea 4 lucrari video si 1 instalatie. in interiorul pavilionului am introdus un obiect sculptural descentrat ce contine o succesiune de sertare care construiesc un traseu expozitional ce ghideaza privitorul, incurajind o experienta vizuala, fizica si non-verbala. structura arhitecturala si conceptuala inchide privitorul intr-un interval temporal si spatial, caruia acesta ii devine complice. in cadrul acestei structuri artistii umaresc o desfasurare in crescendo a experientei privitorului prin regizarea unui traseu expozitional constangator, marcat de elemente scenografice şi de design mise-en scene. trecerea de la o lucrare la alta se realizeaza prin tranzitarea unor serii de spaţii intermediare - pasaje, culoare, interstiţii - care functioneaza atat ca pauze, cat si ca zone ce perturba fluxul narativ nascut in urma parcurgerii in timp a expozitiei.
01
02
03
04
05
06
07
08
09
11
12
10